Naturfag

En undervisningsblog University College Syd

19.4.06

Småkravl : Mariehønse-oplevelser med en 3 årig



Vi har fundet rigtig mange mariehøns - den almindelige syvplettede. Nogle kunne vi godt få til at 'flyve op til vor Herre'...
Men en enkelt havde ikke overlevet vinteren. Den var nemmere at undersøge - vi kiggede på benene og fandt de klare flyvevinger under de farvede dækvinger.

Jeg tegnede lidt af det, vi kunne se i luppen.











Vi læser 'Rejsen til Krible Krableland' af Charlotte Blay og Lillian Brøgger (Gyldendal 2001) - den handler om en dreng, der skal hjælpe sin bedstemor med at finde et dyr, der kan spise bladlusene på hendes roser. En rejse i insekternes verden. Og snakker om, at vi må finde nogle bladlus, når det bliver varmere.


I efteråret lavede vi et mariehønse-bo af bambus og blomsterstængler fra haven - måske er det derfor, vi finder så mange mariehøns?















På vores birketræ plejer der at være mange bladlus. Jeg håber, vi kan finde mariehønseæg - opleve larverne, der spiser bladlus og se pubberne på undersiden af bladene! Måske kan vi også se andre dyr, der spiser bladlus?

Du finder flere mariehønse erfaringer i Trips blog

Ida

1 Comments:

At torsdag, april 20, 2006, Blogger asterix915 said...

Hej Ida

Sikke en smart mariehøne bolig. Det er sikkert derfor du har mariehøns, for jeg synes ikke jeg har fundet nogen endnu her hos os.

Det er så skøn et dyr, sød og flot.

Lone

 

Send en kommentar

<< Home