Naturfag

En undervisningsblog University College Syd

17.3.06

Et lille forårstegn

Her ser du endnu en gedeblads gren - også kaldet kabrifolie. Se også det første billede fra 3.3.06 (På sporet af foråret).




God week-end!
Ida

Billelarver - melorm

Der er meget liv i mine melorm - her spiser de agurk og havregryn. Jeg har også givet dem skiver af æble, og vil også prøve andre slags grønt....


Ida

Forår i vindueskarmen - sydpå....

I min vindueskarm prøver jeg også at få en del planter til at gro, som ikke normalt hører hjemme på vore breddegrader - nogle har jeg selv sået. Man kan købe spændende frø i Zoobutikken i Københavns Zoo:

Her et par stykker:














Californian Giant Redwood og oliventræ


















På frøposen står der at Californian Grian Redwood bliver op til 70 meter højt - det er verden største træart - heldigvis kan det plantes udenfor om nogle år, også her i Danmark, så hvis der bare er plads i haven....

Citrontræ - desværre vil det ikke rigtigt lykkes at få citronerne til at modne men blomsterne dufter skønt af forår!















Klik på billedet for virtuel citron duft ;-)

Go' week-end!
Ida

Forår i vindues karmen

Her er nogle af de planter jeg har i min vindueskarm. Jeg lagde en tomat skive på jord d. 19.02 - jeg havde den med på seminaret i min top-have.

Sådan så den ud i starten af marts:


Nu har jeg priklet kimplanterne om, så de for mere lys og næring - jeg har brugt en æggebakke:


Jeg har også sået ris - de samme som I fik udleveret på seminaret:



Ida

3.3.06

På sporet af foråret

Jeg har været ude i sneen og kigge efter forårstegn:



Gedeblad er en af de første til at springe ud – følg dens lianagtige vækst op ad træerne. Den kaldes også vild kaprifolie – og dufter skønt, når den blomstrer. Her skal man kigge godt efter for at se denne grønne spirer.

Få ideer til din egen forårsjagt på: www.findforaaret.dk

Jeg fandt mange andre spor.....

Solsorte sporene ligner næsten kinesiske skrifttegn.













Jeg synes det er spændende at fotografere, når der er et tyndt lag sne eller rim - det fanger mange flere kontraster - og på træerne bliver grenenes og barkens strukturer meget mere tydelige. Her er det et nærbillede af barken på et gammelt birketræ, sådan for det ser ud her til morgen:




Her er også masser af fuglekvidder - både skovspurve og en 'vred' solsort, der skræpper op, fordi et par alliker kommer for tæt på.... - men det med at lægge lyd ind må komme senere.

Go' week-end!
Ida